Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Byta fönster - vilka är bäst?

Byta fönster - vilka är bäst?

Är din energiförbrukning onödigt hög? Har du en misstanke om att det beror på att det drar kallt vid dina fönster? När det är dags att byta till bra fönster är frågorna många och valen ännu fler. Man tänker oftast; byta fönster pris?

Faktorer som avgör när du ska byta fönster

Det finns naturligtvis en rad faktorer att ta hänsyn till när du ska välja bra fönster. Energivärden, kvalitet och underhållsbehov är vanliga detaljer som vi som säljer fönster brukar prata om – men dina nya bra fönster ska naturligtvis också passa din plånbok och frågan, vad kostar det att byta fönster dyker garanterat upp. Dessutom ökar konsumenters hänsyn till fönsters totala miljöpåverkan allt mer.

Många satsar på energimärkta fönster. De är generellt lite dyrare men i gengäld leder de till lägre energikostnader vilket är gynnsamt i längden. Det är som sagt en del att fundera kring. Vilken design på ditt fönster passar huset, åt vilket håll ska fönstret öppnas, ska det vara två- eller treglasfönster? Läs mer om val av glas på bra fönster här. Montering av ett fönster kräver en del kunskap och vill du inte göra det själv hjälper Hejdes er med den tjänsten. Klicka dig vidare här för Hejdes monteringstjänster.

 

Vilket material är bäst när du ska byta fönster?

Fönster finns vanligtvis i tre olika material; trä, aluminium och PVC (plast).

 

Träfönster

Träfönster är det billigaste alternativet, fortfarande rätt vanligt och väljs oftast till äldre hus. Den som vill förnya och förändra med tiden och ha egen twist på färg kan med fördel måla om och renovera för att sedan återställa om så önskas. Trä ger dig valmöjlighet till förändring och kräver alltså underhåll.

 

Fönster med trä och aluminium

Numera finns det fönster som har trä på insidan och som är klädda med aluminium på utsidan, detta alternativ kostar mer än rena träfönster men är billigare än ett rent aluminiumfönster. Den aluminiumklädda utsidan ökar fönstrets livslängd. Detta alternativ är väldigt vanligt idag.

 

Aluminiumfönster

Rena aluminiumfönster är tåliga och är ett dyrare alternativ som kräver väldigt lite underhåll. En del väljer detta alternativ till mer moderna hus men det är såklart en smaksak. Oftast sätts sådana fönster i offentliga miljöer.

 

PVC-fönster

Plastfönster marknadsförs som både underhållsfria och billiga. Men plast är inte bra för miljön, varken vid tillverkningen eller när de en dag ska bytas ut (eftersom det innebär förbränning av plast). Dessutom är det ett material som, liksom trä, åldras och som är väldigt känsligt för UV-strålning. Ska du ändå köpa plastfönster så håll utkik efter P-märkningen som ska borga för en något högre kvalitet än icke P-märkta PVC-fönster.