Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Välja golv: Så väljer du rätt golv

Välja golv: Så väljer du rätt golv

Ska du lägga parkettgolv eller laminatgolv? Här får du vägledning i dina funderingar när det är dags för att köpa golv.

Välja golv: se till behovet

Det finns oändligt mycket att välja på bland golv, så först och främst ska du se över ditt behov. Beroende på i vilket utrymme golvet ska läggas, vilken stil du önskar och hur hårt belastat golvet kommer vara, avgör vilket material du bör välja. I hallen krävs exempelvis ett mer slittåligt golv än i sovrummet. Väljer du ett trägolv, som till exempel parkettgolv, så är det bra att veta att träslag är olika hårda. Klicka här så kan du läsa mer om olika golvmaterial.

 

Träslag när du ska välja golv

Furu är väldigt vanligt. Det har mindre kvistmärken och är ett mjukt träslag som inte rekommenderas för ett golv i kök eller i hall. Ek och ask är hårda träslag och är bland de mest populära. Björk ligger mellan ek och furu i hårdhetsgrad och har en vacker ljus grundfärg.

 

"Beroende på i vilket utrymme golvet ska läggas,
vilken stil och hur hårt belastat golvet kommer vara
avgör vilket material du bör välja."

 

Behandling av golv: lack och olja

De flesta golv finns i olika infärgningar och finns i lackat eller oljat utförande. Ett oljat eller hårdvaxat golv kräver underhåll men har å andra sidan en underbar träkänsla när man går på det. Det som är bra med inoljade trägolv är att om man får en repa så kan man slipa med ett fint slippapper så repan försvinner, och därefter oljar man in det och då blir det som nytt. 

På ett lackat golv kan man även reparera små hack och repor men om det blir en större skada måste hela golvet slipas och lackas om. Om du vill ha det oljade utseendet på golvet men inte kravet på det underhåll som ett oljat golv kräver så har Kährs kommit med en ny Ultra Matt lack som inte kräver något underhåll.

Vi visar dig gärna prover! Välkommen till Hejdes i Löddeköpinge, Kävlinge, Landskrona och Svalöv.

Läs mer om olika ytbehandlingar för trägolv här.