Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Nio steg till ditt drömkök

Nio steg till ditt drömkök

Hejdes tipsar om nio punkter som är bra att tänka på när det är dags att bygga ditt drömkök.

 

1. RESEARCH 

Det allra första tipsen är att komma in till Hejdes och prata med Hejdes köksexpert som planerar kök på daglig basis och hjälper dig att hitta de bästa lösningarna utifrån dina önskemål och behov. Men det finns såklart saker som det är bra att tänka på oavsett hur ni väljer att göra, inför köpet av ert nya kök.

2. PLANERING

Fundera noga på hur ni rör er – eller vill kunna röra er – i köket. Planera in nyckelstationerna vask, kyl och frys, skafferi, spis och ugn. Tänk på att det kan vara bra med fria ytor runt diskbänk och spis. Skissa! 

3. BELYSNING

Det behövs olika typer för att skapa perfekt trivsel i köket som är husets hjärta. Dessutom är det viktigt med bra arbetsbelysning inte minst vid vid köksbänken. Jobba gärna med dimmers för att kunna variera ljusstyrkor och skapa dynamik. Det är också bra att kunna ändra riktning på ljuset, beroende på hur man rör sig i sitt kök.

4. FÖRVARING

Det går nästan inte att få för mycket förvaring, i synnerhet inte i ett kök. Vilket är ditt förvaringsbehov? Glöm inte att ordna förvaring för alla hushållsapparater såsom brödrost, elvisp, mixer, hushållsassistent, och så vidare. Det är också en god idé att förvara saker i utdragbara lådor istället för på hyllplan.

5. GÖR DET UNIKT

Du har stora möjligheter att påverka känslan i ditt kök genom att planera dess omgivning. Mörka färger gör köket ombonat, ljusa ger mer rymd. Väljer du ett vitt kök kan du med fördel komplettera med färg runtomkring, till exempel på väggar.

6. INREDNING

Välj lådinredning med omsorg. Utbudet är stort av besticksinsatser, knivförvaring, kryddbehållare, lådavdelare, avfallssystemet, osv. 

7. BÄNKSKIVA

Vilka egenskaper önskar du av din bänkskiva? Runt spis och diskho kan det vara bra med tåliga och lättstädade ytor. Hejdes erbjuder också olika produkter för behandling/underhåll av bänkskivor som kräver ett större underhåll.

8. GOLV

Lägg ett golv du trivs med men som också klarar sig i den frekvent använda och ibland hårt utsatta miljö som ett köksgolv finns i. Väljer du trägolv är lackade eller målade trägolv mer tåliga än oljade – men samtidigt svårare att återställa om det uppstår en skada. Underhållet av ditt trägolv kan vara en faktor att ta hänsyn till. Klinkers eller betonggolv – med fördel med golvvärme – är andra klassiska val för köksgolv. 

9. EL

Du behöver ofta många eluttag i ett kök för alla maskiner, givetvis, men det kan också vara bra med extra uttag för högtalare eller för att ladda telefon, surfplatta eller laptop. Precis som med förvaring är det svårt att få för mycket – du ångrar dig om du varit för snål vad gäller eluttag.