• Stäng
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

  Tips när du ska lägga parkettgolv

  Tips när du ska lägga parkettgolv

  Hur mycket spill blir det, kan jag lägga in parkettgolv direkt efter att jag kört hem det på släp från Kävlinge - och vilket håll ska det egentligen läggas åt?

  "Vänj ditt nyköpta parkettgolv vid rummets temperatur.
  Låt det ligga minst ett dygn innan det ska läggas på plats."

   

  Materialåtgång: Ta i ordentligt i beräkningarna när du ska lägga parkettgolv

  Räkna lite för högt, ungefär fem procent är rekommenderat, när du köper parkettgolv. Det är bättre att ha för mycket och som eventuellt kan lämnas åter om det ligger i obruten förpackning, än att sakna den sista plankan.

   

  Låt parkettgolvet vila innan du ska lägga det

  Vänj ditt nyköpta parkettgolv vid rummets temperatur. Låt det ligga minst ett dygn innan det ska läggas på plats. För ett bra resultat är underlagsarbetet för parkettgolv viktigt.

   

  Underlaget viktigt när du ska lägga parkettgolv 

  Man vill inte lägga parkettgolv på ojämnt underlag. Undergolvet måste vara jämnt och stabilt. Du vill inte lägga parkettgolv på sand, smuts eller att det är fuktigt någonstans där parkettgolvet ska läggas.

   

  Tänk på ljuset när du ska lägga parkettgolv

  Tänk på att beroende på vilket golv du valt så varierar tekniken på hur du lägger golvet. Hur du lägger parkettgolvets riktning avgörs av hur ljuset ligger på i rummet. Ligger brädorna tvärs över ljusinsläppet syns skarvarna tydligare.

    

  Snyggt parkettgolv utan trösklar

  Om du har många rum där parkettgolv ska läggas kan du binda samman golven snyggt genom att lägga parkettgolv utan trösklar.

   

  Nyfiken på annat golvmaterial

  Här kan du få fler tips och läsa om att lägga andra golvmaterial. Klicka dig vidare här.