Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

När det är dags att köpa dörrar och fönster

När det är dags att köpa dörrar och fönster

Vad kostar det att byta fönster och vem ska jag vända mig till när jag ska köpa dörr? Har Elitfönster kampanj? När du väl har fått svar på dina frågor så återstår monteringen. Här kan du läsa alla mått du behöver veta något om, när du väl hittat bra fönster och dörr.

Modulmått

Det du ska börja med är att mäta hålet där fönster eller dörr ska monteras, du behöver alltså ta reda på hålets så kallade modulmått. Modulmått mäts i bredd x höjd och anges i hela decimeter.

 

Karmyttermått

Fönstrets eller dörrens totala karmyttermått är lika med modulmåttet minus 20 mm på både bredd och höjd, och uttrycks i millimeter. Anledningen till att man lämnar plats är för att kunna täta med isolering. Detta utrymme kallas drevmån och ska vara ca 10 mm runtom. Drevmånen ger också utrymme för justering av dörren eller fönstret.

 

Dörrbladsmått

Ett dörrbladsmått innebär måttet på själva dörren, utan karm. Ett bra tips är att mäta den gamla karmen när du ska beställa nytt fönster eller ny dörr. Antingen mäter du själv eller så ber du en professionell hantverkare att göra det.

Vi på Hejdes i Kävlinge, Landskrona, Lödde och Svalöv har mängder av duktiga proffs som vi kan rekommendera för att göra mätning inför köp av fönster eller dörr. Det är viktigt att du förmedlar om fönstret eller dörren öppnas inåt eller utåt och var gångjärnen ska sitta.

 

Checklista

Klicka här och läs mer om vad du behöver när du monterar själv. 

 

Slipp allt jobb - kör Monterat

Hejdes erbjuder en tjänst som vi kallar Monterat, och det är precis så enkelt som det låter. Vi tar hand om allt, från början till slut. Du får en kontakt och ett fast pris på hela arbetet, från produkt till montering. Monteringen görs av någon av våra duktiga lokala hantverkare från västra Skåne. Oavsett om du vill byta fönster, dörrar eller garageport så ser vi till att jobbet blir riktigt proffsigt gjort. Och du får givetvis garanti på hela jobbet. Läs mer här!