Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Ska du köpa nytt golv?

Ska du köpa nytt golv?

Här följer fem tips till dig som är i behov av nytt golv och har funderingar på vad du behöver tänka på när du ska lägga parkettgolv eller golv i annat material.

1. Din stil av golv

När du ska köpa nytt golv så fundera på om ditt val av golv passar med resten av huset. Ska du lägga in parkettgolv, laminatgolv eller kanske är det vinylgolv som passar dig bäst? Fundera även på vilket träslag som passar dig och ditt hus bäst, samt vilken känsla du vill ha på ditt golv. Klicka dig vidare och läs mer om olika golvmaterial.

 

2. Budget

Du får vad du betalar för. Satsa på golv med hög kvalitet för hårt belastade ytor, så slipper du lägga om nytt golv tidigare än tänkt. Prata gärna med något proffs på Hejdes i Löddeköpinge, Kävlinge, Landskrona eller Svalöv! Golvutställningar hittar du i Lödde och Kävlinge.

 

3. Materialval

Tänk ut var golvet ska läggas. Om det är ett utrymme som utsätts för hårt slitage eller risk för väta så passar det bättre med material som tål dessa påfrestningar. I hallen krävs dessutom ett mer slittåligt golv än i exempelvis sovrummet.

 

4. Underhåll/skötsel

Genom regelbunden dammsugning minskar du risk för repor oavsett material på ditt golv. Laminatgolv kräver inget underhåll medan parkettgolv är mer känsligt för väta och kräver mer underhåll beroende på dess ytbehandling. Läs mer om laminatgolv här.

 

5. Tänk föränderligt

Om du tänker trägolv och har valt att lägga parkettgolv har du möjlighet att förnya golvet genom att slipa ner det. Tänk på att ju tjockare träet i ytskiktet är, ju fler gånger kan det slipas ner. Läs mer om olika sätt att ytbehandla ditt trägolv.